Ostalo

Inovacijska vaučer shema: Otvoren je Javni poziv za prijavu malih i srednjih preduzeća kao korisnika inovacijske vaučer sheme

Prepoznajući važnost saradnje akademske zajednice i privrednog sektora, INTERA Tehnološki Park realizira projekt BOOST kojeg podržava projekt “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, koji sufinanciraju Europska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju SR Njemačke (BMZ), a implementira GIZ. U okviru projekta BOOST danas je otvoren Javni poziv za sva zainteresovana mala i srednja preduzeća.

Inovacijska vaučer shema je program osmišljen za promicanje saradnje industrije i akademske zajednice za razvoj inovativnih rješenja za lokalna mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini. Generalni cilj programa je podržati inovacijske procese u malim i srednjim poduzećima u Bosni i Hercegovini kroz saradnju akademske zajednice i privrednog sektora.

Predmet ovog Javnog poziva za mala i srednja poduzeća, je izbor malih i srednjih poduzeća koja  će odabrati pružatelja usluga, ostvariti s njima kontakt i zajedno s pružateljem usluga aplicirati za vaučer. Prijavu je moguće ostvariti isključivo za korištenje neke od predstavljenih usluga u katalogu pružatelja usluga koji se nalazi na linku: KATALOG ZA PRUŽATELJE USLUGA

Prethodno odabrani pružatelji usluga kroz katalog usluga nude set usluga koje su spremni i kompetentni pružiti malim i srednjim poduzećima u Bosni i Hercegovini.

Inovacijski vaučeri dodjeljivat će se za projekte koji se odnose na razvoj proizvoda, tehnološke inovacije ili inicijative i projekte digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća. U tu će svrhu mala i srednja poduzeća morati dokazati da:

  1. su kvalificirani kao prihvatljivi korisnici u okviru IVS-a,
  2. identificirati sebi odgovarajućeg pružatelja usluga s popisa/kataloga odabranih subjekata
  3. imati stvarnu potrebu koja se može realizirati uslugama koje se mogu dobiti putem programa.
  4. definirali su koncept projekta u saradnji s pružateljem usluga ili samostalno.

Maksimalna vrijednost jednog dodijeljenog vaučera je 5.000,00 EUR (u valuti BAM), a minimalna 2.000,00 KM. Učešće od strane malog ili srednjeg poduzeća je minimalno 10% od vrijednosti vaučera.

Informirajte se o Javnom pozivu i načinu prijave OVDJE, unutar poziva možete pronaći i potrebne priloge, a ukoliko imate dodatna pitanja obratite se na boost@intera.ba.

Dodatne informacije o Javnom pozivu moći ćete dobiti i na online Info sesiji koja će se održati  28.08.2023. godine u 13.00h (prijave za Info sesiju će biti otvorene naknadno).

Prvi rok za podnošenje prijava je petak, 29.09.2023. godine do 16h po lokalnom vremenu.

Linkovi za pristup:

  1. Javni poziv
  2. Prilog 3-4-5
  3. Prilog 6

Preuzeto sa: eu4digitalsme.ba