Ostalo

Otvoren poziv za podršku pokretanja biznisa na području Sjeverne Krajine

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Krajina u okviru projekta Podrška i unapređenje preduzetničkih vještina nezaposlenih na području Sjeverne Krajine koji se realizuje kroz projekat EU4BusinessRecovery, finansiran od strane Evropske unije i Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, a koji zajednički provode GIZ, Međunarodna organizacija rada (MOR) i UNDP, i projekta Unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti na području Sjeverne Krajine koji se realizuje u okviru programske šeme LEP II, koju finansira Evropska unija a provodi MOR, poziva sve zainteresovane osobe koji žele pokrenuti vlastiti posao da se prijave za učešće u programu podrške razvoju biznisa.

Pravo na učešće u programu podrške razvoja poslovnih ideja i poslovnih planova, imaju punoljetne osobe koje su registrovane na evidenciji nezaposlenih osoba Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i koje žele registrovati novi biznis u lokalnim zajednicama: Derventa, Laktaši, Banja Luka, Gradiška, Čelinac ili Srbac. Prednost za učešće u procesu pružanja podrške razvoju poslovne ideje i biznisa, imaju žene, osobe do 35 godina i osobe sa invaliditetom.

Kandidati trebaju imati:

– Visok nivo motivacije za pokretanje samostalnog biznisa;

– Određena vlastita sredstava za poslovanje;

– Obrazovanje za iste ili slične poslove;

– Sposobnost analitičkog razmišljanja za definisanje jasne poslovne ideje.

Finansijska podrška za pojedinačni poslovni poduhvat može biti između 7.000 KM i 10.000 KM u zavisnosti od složenosti poslovne ideje. Ukupno predviđena sredstva za finansijsku podršku su 47.000 KM.

Rok za podnošenje prijava je 01.08.2023. do 15:00 sati.

Više detalja OVDJE.

Preuzeto sa: ba.ekapija.com