Edukacija

Prva Aktivističko-artistička akademija u pokretu!

☀ Ovo je najhladnije ljeto ostatka naših života, zato je važno učiti kako možemo odbraniti i zaštiti našu prirodu!

🤝 Prva Akademija u pokretu otvara mogućnost direktnog upoznavanja riječnih borbi i iskustava aktivista i aktivistica sa rijeka Neretve, Doljanke, Bunskih kanali i Neretvice.

✊ Odbrana prirode se odvija na rijekama, u našim divnim šumama te ACT organizuje prvu Akademiju u pokretu za 10 umjetnika i umjetnica, aktivista i aktivistkinja koji će organizovano putovati od rijeke do rijeke od 10. do 13. augusta na najljepše lokacije i od riječnih heroina i heroja učiti i inpirisati se o tome kako se brani priroda!

⏳ Broj mjesta je ograničen za aktiviste i umjetnike – nije važno koliko imate godina, važno je da želite učiti o odbrani rijeka i šuma, nije važno da li ste već biti aktivni po ovom pitanju, važno je da namjeravate, nije važno odakle dolazite iz BiH – svi troškovi će biti pokriveni!

✍️ Prijava je jednostavna – želimo osjetiti vašu energiju i motivaciju – napiši kratko motivaciono pismo do 400 riječi ili snimi kratku izjavu u trajanju do 2 minute, te svoju prijavu pošalji na info@actbih.org do 31.7.2023. godine.

Preuzeto sa: mreza-mira.net