Ostalo

Volonteri udruženja Most učestovali u organizaciji prvog Festivala pozorišta Republike Srpske “Ljubica”

Ove godine po prvi put je održan Festival pozorišta Republike Srpske pod nazivom “Ljubica” i to upravo u Gradišci – malom gradu na Savi. Dokaz da volonteri pridonose razvoju umjetnosti su upravo volonteri udruženja Most: Ivana Kusić, Vanja Tovarlaža, Damjan Kovačević, Teodora Vujić, Danilo Popržen i Minja Dragišić koji su tokom pet dana trajanja projekta pomagali pri realizaciji istog.

Organizator festivala bilo je Gradsko pozorište Gradiška, a sam događaj je trajao pet dana i privukao je dosta pažnje među građanima. Glumci su dolazili iz raznolikih krajeva, a djela koja su se izvodila bila su podjednako šarolika.

Kakvo iskustvo su imali volonteri na ovako specifičnom događaju opisala je Ivana Kusić, srednjoškolka kojoj je ovo bila prva volonterska akcija.

“Ovo je bila moja prva volonterska akcija i moram da kažem da mi je jako drago što sam bila dio ovog festivala. Ne samo što sam imala priliku da se družim sa drugim volonterima, nego imala sam i mogućnost da uživam u većini predstava. Takođe, ovo iskustvo gdje sam ja bila dio tima koji je “iza zavjese” dao mi je priliku da se pobliže upoznam sa funskionisanjem ovakvih događaja.”

Ostali volonteri imaju slična iskustva, te se nadaju da će ovaj događaj da zaživi i u godinama koje slijede.

Ovi mladi ljudi su divan primjer toga da volontiranje doprinosi kako okolini tako i samim pojedincima koji volontiraju.

Priča je nastala u sklopu projekta “Regionalnom saradnjom do boljih volonteskih programa” koji provodi udruženje Most iz Gradiške, uz podršku Instituta za razvoj mladih “KULT”.

Izvor: Saopštenje