Događaji

26. škola za zaštitu životne sredine Water Workshop 2023

Edukativni centar za zaštitu životne sredine EDEN, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Fondacija Doc. dr Milena Dalmacija, SmartWaterTwin projekat iz Horizon Europepoziva, kao i  BEuSED projekat IDEJE – Fonda za nauku Republike Srbije ove godine organizuju 26. Water Workshop (Školu za zaštitu životne sredine KVALITET VODA). Water Workshop 2023 će se održati u periodu 20-22. septembra 2023. godine u formi hibridnog skupa.

Edukativni centar za zaštitu životne sredine EDEN u saradnji sa Fondacijom Docent dr Milena Dalmacija dodeljuje 40 besplatnih kotizacija za studente osnovnih, master i doktorskih studija za učešće na Water Workshop 2023.

Skup aktivnosti kroz koje se realizuje Škola za zaštitu životne sredine decenijama predstavlja svojevrsni otvoren prostor za stručna tumačenja, dokaze zasnovane na istraživanju, razmenu iskustava i različitih stavova i prostor u kom se rađaju nove ideje za unapređenje društva u celini.

Za ovu godinu odabrane su teme: kvalitet voda za rekreaciju, Smart Water Summer Forum: Upravljanje otpadnim vodama-doprinos resursnoj efikasnosti i nezavisnosti, BEuSED Forum: Koncept integrisanog pristupa upravljanja sedimentom kroz nexus zemljište-voda-sediment.

U okviru škole biće organizovan i CPD kurs pod nazivom Praktični aspekti prečišćavanja otpadnih voda i primeri iz prakse.

Ciljevi u oblasti kvaliteta voda postižu se saradnjom akademske i stručne zajednice. Ova saradnja je dvosmerna. Jačanje kapaciteta i prenošenje znanja sa jedne strane i iskustva sa druge strane osnovna je svrha Škole za zaštitu životne sredine.

Prijavni listovi

Detaljnije informacije

Preuzeto sa: hocu.ba