Edukacija

3, 2, 1…Meet and Code!

Uzbuđeni smo što možemo objaviti da se najveća europska inicijativa za digitalne vještine mladih vratila!

Meet and Code pomaže neprofitnim organizacijama širom Evrope da budu domaćini događaja kodiranja i osnaže djecu i mlade sa tehnologijom i kompetencijama kodiranja koje će im trebati za uspjeh. Inicijativa je usklađena sa EU Code Week

Jeste li spremni pomoći u zatvaranju digitalnog jaza širom Evrope? Jeste li dio neprofitne organizacije koja organizira radionice kako biste raspalili iskre digitalnih vještina i kodiranja među mladim ljudima u vašoj zajednici? Ako ste rekli da, onda se pripremite da podnesete svoje kreativne ideje kako biste imali šansu da dobijete grant do 500 eura za domaćinstvo vašeg događaja.

Evo šta trebate znati:

  • Prijave za finansiranje su sada otvorene! Svoje događaje možete prijaviti do 13. septembra.
  • Ciljna publika su djeca i mladi, a učešće mora biti besplatno.
  • Događaj mora podučavati digitalne vještine kao što su programiranje, kodiranje, robotika, IoT i AI.
  • Radionice se moraju održati u periodu od 1. septembra do 31. oktobra 2023.
  • Neprofitne organizacije moraju biti locirane u sljedećim zemljama: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Italija, Irska, Kazahstan, Luksemburg, Moldavija, Holandija, Poljska, Rumunija, Srbija , Slovačkoj, Sloveniji, Španiji, Švicarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Ukrajini.
  • Pošaljite svoje ideje putem Meet and Code web stranice vaše zemlje.
  • Više o uslovima i odredbama granta pročitajte ovdje.

Spremamo neke nove i uzbudljive događaje:

Ove godine Amazon je povećao svoje partnerstvo kako bi postao glavni sponzor za Meet i Code zajedno sa SAP-om. Sada, Meet and Code – koji organiziraju Haus des Stiftens i TechSoup Europe – postaje najveća inicijativa za saradnju u digitalnom obrazovanju u Europi.

Kao dio ovog sponzorstva, imat ćete priliku da dobijete inspiraciju kroz webinare i sesije obuke trenera koji počinju u julu. Pratite naše blogove, biltene i stranice društvenih medija kako biste bili u toku.

Kako sarađujemo za održive ciljeve:

Naša vizija je velika! Željeli bismo da sarađujemo sa nevladinim organizacijama koje dijele istu viziju. Bilo da početnike želite naučiti osnovama kodiranja ili se udubite u naprednije teme kao što su strojno učenje i umjetna inteligencija, Meet i Code su tu da vas podrže.

Osim što smo obezbjeđivali sredstva, sastavili smo i Meet and Code Inspiration biblioteku u kojoj možete pristupiti zanimljivim temama i idejama za svoje događaje. Također možete posjetiti našu sekciju priča da biste vidjeli prethodne događaje organizirane širom Europe za inspiraciju.

Ostanimo povezani:

Pratite naše kanale na društvenim mrežama (TwitterInstagram, i Facebook) da vidite neke od sjajnih poslova koje radimo s drugim nevladinim organizacijama. Ovdje se također možete pretplatiti na naš newsletter.

Radujemo se vašim uzbudljivim prijavama! Kliknite ovdje da se prijavite za grant.

Otključajmo digitalne vještine za sve, zajedno.

Preuzeto sa: meet-and-code.org