Vijesti

Konferencija mladih preduzetnika: ”Mladi grade budućnost biznisom”

Gradska razvojna agencija u saradnji sa Zanatsko-preduzetničkom komorom, organizuje 7. juna konferenciju mladih preduzetnika pod nazivom „Mladi projektuju budućnost biznisom“. Konferencija će biti organizovana u prostorijama Privredne komore Republike Srpske.

Kako su najavili iz Gradske razvojne agencije, ovaj događaj ugostiće brojne preduzetnike, kao i nosioce republičkih i lokalnih organa vlasti. Na ovaj način biće omogućeno novim generacijama preduzetnika da unaprijede svoj biznis ili da se podstaknu novi mladi preduzetnici.

-Odluka o pokretanju samostalnih preduzetničkih poduhvata kao karijerne opcije mladih hrabar je čin. Gradske i republičke institucije kroz sistemsku podršku, obrazovni sistem, poslovni ambijent, mrežu mentora, raspoloživost finansijske i nefinansijske podrške u ranim, početnim fazama razvoja poslovnih koncepata, preduzetnička kulutura, uzori za ugledanje, neki su od elemenata banjalučkog preduzetničkog ekosistema koji se dinamično razvija, i neke su od tema Konferencije – izjavio je Neven Stanić, direktor Gradske razvojne agencija Banja Luka.

Cilj konferencije je da kroz razgovor sa panelistima steknu motivaciju i potrebne informacije kako da svoje poslovne ideje sprovedu u djelo kao i da se kroz kreiranje neophodnih mjera podrške za razvoj ovog, veoma važnog, dijela naše privrede stvori bolji ambijent za poslovanje samostalnih preduzetnika.

U skladu sa tim, definisani programski okvir Konferencije mladih preduzetnika: ”Mladi projektuju budućnost biznisom” obuhvata panele na različite teme. Kroz prvi panel pod nazivom „Preduzetništvo u Banjoj Luci kroz institucionalnu i finansijsku podršku“, gdje su govornici Bojan Kresojević, gradski menadžer, Aleksandra Simić, šefica Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Duško Prešić, u ime Adiko banke, kao i Bojan Vuković, preduzetnik i predsjednik Udruženja poslodavaca IKT sektora – ICT Business Srpska.

Nakon čega će uslijediti panel diskusije na teme: (1) Tet-a-tet razgovor sa uspješnim mladim serijskim preduzetnikom Stefanom Krnetom, osnivačaem i vlasnikom najuspješnijeg startapa jugoistočne Evrope, DWELT-a Banja Luka, (2) Predstavljamo Violetu Đukić, studentkinju 3. godine Ekonomskog fakulteta UNIBL – Pobjednicu 6. The Business idea pitching-a u 2023. godini i pobjednički poslovni model Litle Champion, (3) Preduzetništvo između prepreka, izazova i mogućnosti gdje su govornici Žana Arsić, predsjednik Zanatsko preduzetničke komore Republike Srpske, Rajko Lajić, Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske, Drago Gverić, direktor Inovacionog centra Banja Luka, i (4) Primjeri dobre prakse – Predstavljanje uspješnih preduzetnika, gdje su panelisti Aleksandar Antunović, kompanija Antecna, Nikola Simić, kompanija Sinikom i Danijel Tepšić, Mania marketing.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka