Ostalo

Javni oglas: Prilika za saradnju sa Mrežom za izgradnju mira

Potreban_a facilitator_ica dva događaja koja se održavaju u mjesecu junu

Rok za prijave: 2. juni 2023.

Mjesto održavanja: Sarajevo

Udruženje Mreža za izgradnju mira, sa sjedištem u Sarajevu, na adresi Marka Marulića 2, na osnovu ukazane potrebe raspisuje javni poziv za saradnju na poslovima facilitacije dva događaja koja se održavaju 21. i 22. juna 2023. godine.

Ako ste odgovorna, dinamična, organizovana, samostalna i kreativna osoba, obraćate pažnju na detalje, baštinite vrijednosti kao što su mir, tolerancija, jednakopravnost, solidarnost, imate znanje o stanju u lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine, pratite rad Mreže za izgradnju mira, program Snaga lokalnog, ali i ostale USAID programe, znate postaviti prava pitanja, a vješti ste u sumiranju zaključaka i preporuka, prijavite se na naš konkurs i iskoristite priliku da sarađujete sa nama.

Saradnja podrazumijeva facilitaciju 2 događaja:

  • Poludnevna radionica na kojoj je fokus umrežavanje i saradnja USAID programa – radni jezik je engleski, datum održavanja 21. juni 2023. (srijeda)
  • Poludnevna konfrencija Snage lokalnog koja ima fokus na transparentnost i otvorenost civilnog sektora, datum održavanja 22. juni 2023. (četvrtak)

Potrebne kvalifikacije:

  • Iskustvo u facilitiranju događaja, konferencija i sastanaka
  • Napredni nivo poznavanja engleskog jezika i samouvjerenost u facilitiranju događaja na engleskom jeziku
  • Upućenost u djelovanje Udruženja Mreža za izgradnju mira
  • Upućenost u program Snaga lokalnog
  • Upućenost u civilni sektor BiH
  • Poznavanje USAID-ovih programa u BiH
  • Upućenost u stanje lokalnih zajednica u BiH

Ohrabrujemo sve zanteresovane kandidate i kandidatkinje da svoju prijavu, sa priloženim CV-em i finansijskom ponudom na e-mail info@mreza-mira.net. Kontakt osoba je Maida Zagorac: 061 489 833

O Mreži za izgradnju mira

Mreža za izgradnju mira je osnovana 2010. godine na inicijativu mirotvorki i mirotvoraca koji su odlučili ujediniti svoje snage na promociji pitanja izgradnje mira u Bosni i Hercegovini. Mreža je vodeća koalicija organizacija civilnog društva koja okuplja preko 240 članica širom Bosne i Hercegovine (BiH). Mreža pokreće, jača i povezuje mirovne inicijative i aktivnosti u BiH i regionu. Naša vizija je stabilno društvo u kojem se ljudi međusobno poštuju i vjeruju jedni drugima gradeći zajedno trajan mir u BiH i regionu.

Preuzeto sa: mreza-mira.net