Ostalo

Proslavljen Bitcoin Pizza day u Banjoj Luci

Meta Description: Šta je to Bitcooin Pizza day, zbog čega je značajan u kripto svijetu i kako su ga proslavili zaposlenici BCX kriptomjenjačnice i Lova platforme u Banjoj Luci?

U Banjoj Luci je 22. maja proslavljen Bitcoin Pizza day koji je veoma značajan dan u kripto svijetu. Proslava ovog dana se obilježava kupovinom pice jer simbolizuje prvu Bitcoin transakciju koja se desila 2010. godine. Shodno tome, BCX i Lova tim su se počastili picom koja je plaćena Bitcoinom, u piceriji Corso.

Šta je Bitcoin Pizza day?

Na ovaj dan, 22. maja 2010. godine, se desila prva Bitcoin transakcija. Naime, Laszlo Hanyecz, entuzijasta Bitcoin-a sa Floride, kupio je dvije pice za 10.000 Bitcoina. Naravno, danas je vrijednost Bitcoina mnogo veća, i 10.000 Bitcoina vrijedi milione dolara, dok je u to vrijeme njegova vrijednost bila zanemarljiva.

Ova transakcija predstavlja prekretnicu u kripto svijetu jer se prvi put desilo da su decentralizovane kriptovalute dobile vrijednost i mogućnost razmjene za određenu robu. Bitcoin Pizza Day nas podsjeća na prve korisnike koji su vjerovali u potencijal ove revolucionarne tehnologije. Ona takođe služi kao podsjetnik koliko je daleko industrija kriptovaluta stigla od tada.

Proslava Bitcoin Pizza day-a u Banjoj Luci

Obzirom da je kupovina pice bila prva transakcija Bitcoina, proslava ovog dana se obilježava upravo kupovnom ovog ukusnog i veoma popularnog jela. Tako su članovi BCX i Lova tima ovaj dan obilježili u piceriji Corso u Banjoj Luci i svoje pice platili Bitcoinom korištenjem Lova aplikacije.

BCX je prva i registovana kriptoplatforma u BiH, a Lova aplikacija je namjenjena za mobilne telefone, te pored usluga vezanih za kriptovalute omogućava i jednostavno plaćanje skeniranjem QR koda vašim KM ili kirpto novčanikom što je upravo u urađeno plaćanjem ove pice.

Ovaj simboličan čin kupovine pice svakog 22. maja ima za cilj da se šira javnost upozna sa kriptovalutama i da se sruše mitovi o tome kako se kriptovalute koriste isključivo za prevare. Naime, na ovaj dan se proslavlja napredak i ističe potencijal kriptovaluta kao decentralizovanih valuta i podstiče šira javnost da istražuje i prihvata nove ideje i inovacije kada je u pitanju tehnologija i plaćanje.

Korištenjem Lova aplikacije vi ustvari dobijate digitalni novčanik u vašem telefonu i možete da plaćate na preko 100 lokacije širom BiH, jednostavnim skeniranjem QR koda. Ova mreža lokacija za plaćanje raste svakodnevno i samim time doprinosi modernizaciji načina plaćanja i u BiH.

Zaključak

Kupovina pice svakog 22. maja predstavlja simboličan čin kojim se proslavalja prva Bitcoin transakcija koja se desila 2010. godine. BCX i Lova tim su tim povodom posjetili piceriju Corso i kupovinom pice ukazali na značaj ovog dana u svijetu kriptovaluta što za glavni cilj ima širenje svijesti o prihvatanju decentalizovanih valuta i modernog načina plaćanja i na našim prostorima.

Izvor: Saopštenje