Vijesti

Besplatne obuke iz biznis planiranja u Banjaluci

U toku su obuke za izradu biznis plana za kandidate koji će učestvovati na javnom pozivu za program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Banjaluci za 2023. godinu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

“Svi oni koji planiraju da se jave na javni poziv tokom obuka će imati priliku da dobiju stručnu pomoć pri izradi biznis plana, koji je obavezan dio dokumentacije i osnovni parametar za ocjenu biznis ideja prilikom postupka dodjele subvencija”, kazali su iz Gradske razvojne agencije, te dodali da je obuka besplatna i sprovodi se po metodologiji SYB, “Pokreni svoj posao”, koju je uspostavila Međunarodna organizacija rada ILO, a koja se sprovodi u više od 100 zemalja širom svijeta.

“Obuka za kandidate traje pet radnih dana, a polaznici će po završetku obuke moći da: navedu sadržaj plana poslovanja, konsoliduju poslovne ideje, realizuju poslovne ideje i prevedu ih u popunjen plan poslovanja, procijene svoju spremnost da pokrenu posao”, pojasnili su oni.

Obuke, kako kažu, vode sertifikovani treneri sa dugogodišnjim iskustvom.

“Zainteresovani preduzetnici mogu se prijaviti na javni poziv za dodjelu ovogodišnjih subvencija poslovnim subjektima u Banjaluci do 26. maja”, naveli su oni.

Preuzeto sa: nezavisne.com