Takmičenja

POZIV ZA STUDENTE: Otvorene prijave za Supernova Hackathon

Supernova Hackathon u organizaciji Supernove, Inovacionog centra Banja Luka i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, a uz podršku Saveza studenata ETF-a i Attend It udruženja, biće održan 29. maja.

Na hackathonu će učestvovati sadašnji studenti svih odsjeka i ciklusa studija banjalučkog ETF-a, kao i bivši studenti ovog fakulteta, do 30 godina starosti. Ovaj događaj stoga ima posebnu specifičnost a to je da će takmičarski timovi biti sastavljeni od studenata mladih entuzijasta i iskusnih kolega.

Hackathon ili, kako se često naziva, maraton u programiranju, biće održan na ETF-u. Timovi će u prijatnoj atmosferi neopterećeni vanjskim uticajima pokušati da na što bolji način riješe zadani problem. Takmičari će imati podršku mentora iz Supernove, te će im sve vrijeme pri ruci biti stručnjaci iz oblasti programiranja, software developmenta, sistem inženjeri za data centar tehnologije, itd.

Najbolja rješenja će birati Stručni žiri Supernova Hackathona, a za najuspješnije timove organizatori su pripremili super nagradni fond u vrijednosti 4.000 KM. Prvi tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM, dok timove koji osvoje drugo i treće mjesto očekuju nagrade iznenađenja u vrijednosti po 1.000 KM. Svim takmičarima biće dodijeljene zahvalnice za učešće na hackathonu.

Za sve informacije o događaju i uslovima prijave na takmičenje posjetite web sajt  www.supernovahackathon.com

Supernova je IKT kompanija koja aktivno učestvuje u digitalnoj transformaciji društva i u biznis i u društveno odgovornom kontekstu podržavajući mlade stručnjake u učenju i sticanju prvog radnog iskustva. Biznis inkubator ICBL predstavlja centar za podršku i razvoj preduzetništva u Republici Srpskoj, dok Elektrotehnički fakultet već decenijama obrazuje studente stvarajući stručnjake čiji je uticaj u društvu izuzetno važan.

Preuzeto sa: ICBL