Vijesti

“Vivia Run&More Weekend” od 12. do 14. maja

U okviru “Vivia Run&More Weekend ” festivala u Banjaluci na trkačkim stazama snage će 12. maja, tradicionalno, odmjeriti hiljade djevojčica i dječaka kojima cilj nisu samo medalje, već neke sasvim druge vrijednosti. Zdrave navike, fer plej, poštovanje razlika, prijateljstvo, istrajnost i uzajamna podrška su samo neke od nagrada koje predškolci i školarci osvajaju negdje na putu između starta i cilja.

Za „Tropic Bambini Maraton“ i „Intersport School Run“ ove godine vlada rekordna zainteresovanost generacija koje rastu. Očekivano.

– Već šest godina promovišemo vrijednosti koje jačaju sportski duh i prijateljstvo među djecom. Od onih koji prave svoje prve korake do onih koji su na pragu punoljetstva. Najbučnija, ali i najveselija trka je „Tropic Bambini Maraton“. Osmišljena je kako bi i predškolci osjetili uzbuđenje uličnih trka, kretanje na startu i prolazak kroz cilj. Učesnici su uzrasta do 7 godina, uz simboličnu cijenu kotizacije. Trče u društvu roditelja, staratelja ili volontera. U saradnji sa poslovnim partnerima, slavimo svaki osvojeni kilometar zdravlja i učesnike nagrađujemo posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima, slatkišima i svim bojama zabave – kaže Goran Ćorić, direktor i idejni tvorac “Vivia Run&More Weekend ” festivala u Banjaluci.

„Intersport School Run“ obuhvata takmičenja osnovaca i srednjoškolaca na 700 metara u različitim kategorijama – za lični i školski rezultat.

Preuzeto sa: blmojgrad.com