Vijesti

Novi “Ćevap fest” krajem maja

“Ćevap fest”, popularna gastronomska manifestacija koja slavi najpoznatiji banjalučki brend, i ove godine dolazi u naš grad od 26. do 28 maja.

Nebojša Kuštrinović, promoter ove organizacije, izjavio je za “Nezavisne novine” da će ove godine popularni “Ćevap fest” biti najuspješniji do sada, te podsjetio da se poslije pandemijske pauze prošle godine ovaj festival vratio u grad kako ne bi ostao zaboravljen.

“Ovu manifestaciju prekinula je korona, te se nije organizovala dvije godine, a prošle godine smo se vratili sa velikim brojem posjetilaca, tolikim da smo bili iznenađeni”, istakao je on i dodao da ove godine očekuje još veću posjećenost.

“Na ovoj manifestaciji učestvovaće sve ćevabdžinice u gradu koje gaje dugogodišnju tradiciju pravljenja banjalučkog ćevapa, a ima i mnogo novih ideja”, kazao je Kuštrinović, dodajući da se trenutno koncipira festivalski program, te će manifestacija biti upotpunjena novim sadržajima, pored već prepoznatljivih, tradicionalnih.

Ove godine, kao i prethodne, biće organizovano takmičenje u brzom jedenju ćevapa, koje svaki put zainteresuje mnoge sugrađane, a pobjednika u takmičenju očekuje nagrada.

“Prošle godine smo predstavili XXL ćevap koji je dobio naziv po ugledu na veliku picu”, naglasio je Kuštrinović i dodao da je riječ o porodičnom izdanju ćevapa s velikom lepinjom i većom količinom mesa.

“Ove godine manifestaciju organizuje ekipa koja je organizovala i prvi ‘Ćevap fest’ u gradu”, kazao je on.

Dodaje da su pokrenuli inicijativu oko brendiranja banjalučkog ćevapa kao gastro-proizvoda našeg prostora.

“Znam da svi čuvaju svoja nacionalna jela, tako i ja imam želju da sačuvamo banjalučki ćevap i da se nađe na jelovnicima u svijetu”, pojasnio je on.

Kako kaže, još nisu odredili lokaciju na kojoj će se održati ova gastronomska manifestacija.

“Nismo sigurni da li će se ove godine ‘Ćevap fest’ održati u parku ‘Petar Kočić’ ili ‘Mladen Stojanović’, ali obavijestićemo sve građane na vrijeme”, zaključio je on.

Preuzeto sa: nezavisne.com