Ministarstva

Promovisana kampanja „Uživaj u Srpskoj”

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske obilježilo je danas, 29.09.2020. godine, Svjetski dan turizma promocijom kampanje „Uživaj u Srpskoj”, koju ovo ministarstvo sprovodi u saradnji sa Udruženjem poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske „Horeka RS”.

Kampanja „Uživaj u Srpskoj” fokusirana je na promociju Republike Srpske kao sigurne turističke destinacije, odnosno destinacije na kojoj turistički radnici i ugostitelji poštuju propisane mjere i preporuke nadležnih institucija i na kojoj turisti mogu da se opuste i uživaju u svom odmoru ili poslovnom putovanju.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je na promociji kampanje „Uživaj u Srpskoj” da je turizam, zajedno sa ugostiteljstvom, oblast koja je najviše pogođena epidemijom virusa korona i da je potrebno posvetiti dodatnu pažnju za oporavak i stabilizaciju.

Gašićeva je navela da je kampanja “Uživaj u Srpskoj” nastavak prethodne kampanje „Doživi Srpsku” i da je njen cilj da promoviše domaće turističke potencijale i podigne svijest građana o značaju domaćeg turizma, kao i to da svako pojedinačno može da doprinese oporavku ove oblasti, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Preuzeto sa: Ministarstvo trgovine i turizma