Edukacija

Poziv za učešće na treningu o Evropskom prevencijskom kurikulumu

Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE organizuje trening o Evropskom prevencijskom kurikulumu koji je namijenjen službenicima i službenicama u javnoj upravi koji imaju opću ili specijaliziranu ulogu i odgovornost za kreiranje i/ili koordinaciju preventivnih programa.

Trening se organizuje u partnerstvu s Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a održat će se 24. i 25. 5. 2023. u hotelu Jelena, Jovana Dučića 25, Banja Luka.

Evropski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) autor je kurikuluma, a uposlenici NARKO-NE-a, voditelji Amir Hasanović i Andrea Mijatović licencirani su treneri za implementaciju kurikuluma u Bosni i Hercegovini.

Organizator snosi troškove radnih materijala i ishrane tokom trajanja treninga. Detaljna agenda treninga dostupna je na ovom linku.

S obzirom na ograničen broj mjesta potrebno je izvršiti prijavu putem sljedećeg linka. Rok za prijavu je 11. 05. 2023.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila: andrea.mijatovic@prevencija.ba ili na broj telefona 062 765 441.

Evropski prevencijski kurikulum (EUPC) je kurikulum obuke o naučno zasnovanoj prevenciji koji ima za cilj promicati primjenu efikasnih modernih pristupa prevenciji korištenja supstanci, te omogućiti dobro informirane izbore o finansiranju i prioritetima implementacije na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom nivou.

*Implementacija EUPC treninga je podržana Core grantom regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Sjeverna Makedonija i Institute for Democracy and Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Link za prijave: https://bit.ly/41Jjnkq Agenda treninga: https://bit.ly/427vesF

Preuzeto sa: mreza-mira.net