Vijesti

Srpski teniser obradovao Banju Luku: Lajović pobjednik ATP turnira „Srpska Open“

Fenomenalni Dušan Lajović pobjednik je ATP turnira „Srpska Open“.

Spektakularnu sedmicu u Banjoj Luci Lajović je završio pobjedom u finalu nad drugim nosiocem Andrejom Rubljovim sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:4) i na taj način sebi osigurao 250 ATP bodova i nagradu u iznosu od 85.000 evra.

Inače, Banja Luka je prvi put bila domaćin ATP turnira iz serije 250, što je zasigurno najveći sportski događaj u zemlji od Olimpijade 194. godine.

Tako su svi ljubitelji tenisa tokom protekle sedmice imali priliku da gledaju vrhunske teniske mečeve. Na turniru je igrao i najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, kao i mnoga drugi poznati teniseri kao što su Stanislas Vavrinka, Gael Monfis, Borna Ćorić, Laslo Đere, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Damir Džumhur.

Važno je podsjetiti da je Banja Luka za potrebe održavanja ovog turnira izgradila najmoderniji sportski kompleks u sklopu kojeg je izgrađena i multifunkcionalna dvorana sa 6.000 sjedećih mjesta, dok je Park „Mladen Stojanović“ potpuno rekonstruisan.

Osim trim staze u dužini od 1,2 kilometra, teretane na otvorenom, novog šetališta i drugih pratećih sadržaja, u Parku je igrađeno i najmodernije dječije igralište u regionu. Takođe, posađeno je i preko 300 stotine novih stabala.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka