Vijesti

TrotoArt: Prijave za učešće otvorene do 23. aprila

Svi ulični zabavljači zainteresovani za učešće na ovogodišnjem Festivalu uličnih zabavljača „TrotoArt“ svoje prijave mogu poslati najkasnije do 23. aprila.

Ove godine, Festival će biti održan od 16. do 18. juna, a poziv je upućen svim našim sugrađanima ili dragim gostima iz okruženja jer u naš grad dobrodošli su svi umjetnici i grupe bez obzira na pol, uzrast, vještine, profesionalni ili amaterski status i broj članova. Među njima su: muzičari, pjevači, glumci, performeri, plesači, slikari, animatori i zabavljači, kreativci. Očekujemo prijave pojedinaca i grupa iz Banje Luke, drugih gradova Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kao i iz zemalja okruženja – poručio je Projektni tim Festivala.

Prijava se podnosi putem elektronske pošte i to na: trotoart.bl@gmail.com, a u poruci treba navesti sljedeće:

  • ime i prezima izvođača;
  • naziv grupe/sastava i broj članova;
  • kratak opis izvođača (od kada postoji, šta izvodi i sl.);
  • vrsta izvođenja (koncert, performans…) i
  • poželjno je da se priloži barem jedna fotografija sa nastupa.

Projektni tim Festivala će na osnovu dostavljenih prijava izvršiti selekciju učesnika i izraditi detaljan program festivala.

Takođe, putem gorenavedene adrese svi zainteresovani mogu dobiti i sva potrebna dodatna pojašnjenja.

Važno je istaći da je Banja Luka zahvaljujući sjajnim dešavanjima tokom cijele godine a posebno bogatom programu „Banjalučkog proljeća“ u prošloj godini oborila sve rekorde posjećenosti. Zanimljivi sadržaji privukli su u naš grad veliki broj turista iz cijelog svijeta, što je u značajnoj mjeri doprinijelo banjalučkim hotelijerima, hostelijerima i drugim vlasnicima smještajnih objekata, ali i ugostiteljima i trgovcima koji su zahvljujući tome ostvarili povećan promet.

S tim u vezi, cilj gradske administracije je da se ovakav trend nastavi i ove godine, a poseban fokus je upravo obogatiti ponudu tokom proljećnog perioda, kada ljepote Banje Luke posebno dolaze do izražaja, što se svakako može iskoristiti kao prednost  da se  bogatim manifestacionim sadržajima naš grad pozicionira na mapi regionalnih centara.

Kompletan poziv pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka