Vijesti

Sportski spektakl: Svečano otvaranje teniskog kompleksa u Parku „Mladen Stojanović“

Još nekoliko dana ostalo je do otvaranja teniskog spektakla „Srpska open“, a svečano otvaranje teniskog kompleksa u Parku „Mladen Stojanović“ zakazano je za srijedu, sa početkom od 19.00 časova.

Banja Luka će u periodu održavanja ovog turnira, od 16. do 23. aprila biti svjetski, teniski centar, jer je riječ o najvećem sportkom događaju u novijoj istoriji Banje Luke.

Ujedno, ovo je idealna prilika da za naš grad čuje cijeli svijet, te da se Banja Luka predstavi u najboljem svjetlu, ali da se ujedno promovišu sva bogatstva, kako kulturna, tako i turistička, ne samo našeg grada, nego i cijele Republike Srpske.

– Junački smo prihvatili jedan takav izazov. Trebalo je hrabrosti da odmah na početku to prepoznamo. Riječ je vjerovatno o najvećem događaju možda čak i u istoriji Republike Srpske – poručio je ranije gradonačelnik Stanivuković.

Naime, svi ljubitelji tenisa u periodu od 16. do 23. aprila imaće priliku da gledaju vrhunske teniski mečeve, na kojima će snage odmjeriti najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, kao i mnoga drugi poznati teniseri kao što su Andrej Rubljov, Gael Monfis, Borna Ćorić, Laslo Đere, Filip Krajinović.

Otvaranje „Srpska open“ ATP 250 turnira planirano je u nedjelju 16. aprila.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka