Vijesti

Počelo glasanje za Banjalučanku godine

Biramo „Banjalučanku godine“. Naime, lajkom na Fejsbuk stranicu portala Srpskacafe i na fotografiju jedne od pet kandidatkinja, koje su ušle u uži izbor, glasate za damu koja bi po vašem mišljenju trebalo da ponese laskavu titulu – Banjalučanka godina.

Glasanje traje sve do 24. aprila 2023. godine, do 12.00 časova.

Za „Banjalučanku godine“ nominovane su sljedeće sugrađanke:

Doktor Snježana Gajić, pedijatar i majka teško oboljele djece od Laforine bolesti. Otvaranjem biblioteke “Sestara Gajić” sa šest hiljada naslova, otvorila je vrata za svu djecu našeg grada. Banjalučani već sve znaju o Snježani Gajić i njenoj nadmoćnoj borbi za izlječenje njene Milane, a takođe i pronalazak lijeka.

Bojana Mutić, autor je modnog i lifestyle bloga “Moda i Tako To”. Modni stilista, shopping asistent, bloger, vloger i influencer, ako pitate druge. Ako pitate nju – građanski servis i luna park. Bojana je majka dva dječaka sa posebnim potrebama, u drugom stanju je sa trećim, pored svih nedaća sa kojima se bori ona ima vremena za žene, da ih usreći.

Gordana Pejčinović – “Dobra vila”, žena koja svojim humanitarnim i društveno korisnim radom usrećuje kako djecu, tako i starije ljude. Godinama organizuje akcije prikupljanja novogodišnjih paketiće za djecu koja se liječe na onkološkom odjelu. Prikuplja pomoć u hrani za stare i nemoćne. Gordana je inače samohrana majka i žena, koja se, pored nedaća sa kojima se i sama susreće, bori za druge.

Brankica Raković, Lolina mama, urednica Lola magazina, PR stručnjak. Sa prijateljicom vodi agenciju “Dot media”, koja se bavi digitalnim marketingom, contentom u najširem smislu, magazinima Lola i 50 nijansi pive. Paralelno s tim piše svoju prvu knjigu. Uz to se dva puta susrela sa malignim tumorom i izašla kao pobjednik.

Primarijus doktor Vesna Lučić Samardžija, specijalista epidemiolog zaposlenu u JZU “Dom zdravlja” Banja Luka, u Higijensko-epidemiološkoj službi, na radnom mjestu ljekara specijaliste epidemiologa. Najveći doprinos dala je u organizaciji zaštite zdravlja stanovništva tokom pandemije COVID-19. Zdravlje stanovništva našeg Grada je bilo ispred svega, vrlo često i ispred vlastite.

Izbor “Banjalučanka godine” organizuju portal Srpskacafe i ELTA TV uz podršku Grada Banja Luka.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka