Studenti

Poziv za učešće u Studentskoj ligi UNWTO-a

Objavljen je poziv za učešće u Studentskoj ligi UNWTO-a za Bosnu i Hercegovinu u okviru  BRIDGE projekta.

Takmičenje je namijenjeno učenicima srednjih škola turističkih usmjerenja, uzrasta od 14 do 18 godina i studentima prvog ciklusa studija turizma od 19 do 25 godina. Svaki tim se mora sastojati od pet učenika ili studenata, koji predstavljaju jednu školu, ustanovu ili univerzitet. Učesnici se mogu prijaviti elektronski, putem linka koji je dostupan ovdje, najdalje do 16. aprila 2023. godine. Nakon registracije, izazov će biti objavljen na platformi Studentske lige UNWTO-a, a timovi će imati šest nedjelja da predaju svoja rješenja na engleskom jeziku.

Kao podršku takmičarima, platforma će omogućiti onlajn sesije koje će ponuditi objašnjenja i znanje vrhunskih međunarodnih i lokalnih stručnjaka na temu izazova. Međunarodni žiri ocijeniće i bodovati rješenja, a rezultat će biti objavljen na platformi Studentske lige UNWTO-a. U finalno takmičenje, zakazano za juni tekuće godine, plasiraće se po četiri najbolje ekipe iz svake kategorije (Final4).

Organizator ovog takmičenja je Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih nacija, u okviru projekta BRIDGE, finansijski podržanog od strane Italijanske agencije za razvojnu saradnju. Partneri na projektu su Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.
Sve dodatne informacije moguće je dobiti slanjem upita na jednu od adresa elektronske pošte maja.vican@undp.org ili velibor.sudar@undp.org.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci