Vijesti

Izložba „I’m not a fox I’m a news“ akademskog slikara i vajara Dušana Markovića u Banskom dvoru

U Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Bansi dvor, u četvrtak, 23. marta sa početkom od 19.00 časova, biće otvorena izložba „I’m not a fox I’m a news“, akademskog slikara i vajara Dušana Markovića.

„Lisica (Vulpes Vulpes) u bliskom srodstvu je sa medijskim prostorom, te s njima ima dosta sličnih karakteristika. Velika vijest je da na medijskoj sceni nanosi velike štete političkoj korektnosti. Poslastica su joj i krupne dezinformacine. Kod nas nezavisna lisica pokriva cijelu Srbiju, a najviše je ima u lovištima na stanicama dnevne štampe. Lisica je hitra i okretna, oprezna i odvažna, a njena lukavost je najpoznatija odlika. Dobro skače, penje se, a po potrebi i mijenja stranačku pripadnost. Sve ove odlike lisicu savrstavju u najopasnije predatore u svakom informativnom programu – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Nadalje, kako kažu za ovaj projekat, lisica lovi zečeve, fazane, jarebice , mlade ambiciozne mediske poslusnike, takođe uništava i jaja ptica rugalica koje se gnezde na mrezi.

-Iz zemlje vadi miševe i partiske krtice, a u nedostatku bolje hrane jede žabe, guštere, puževe i teoreticare zavera. Gladana lisica jede strvine, opalo zrelo voće, a u vinogradu odgriza grozdove a najvise voli ostake politickih duela. Lisica je uglavnom noćna životinja, odnosno većina njenih aktivnosti odvija se noću, odlazi u lov, u potrazi za skandalima. Svake noći ide u drugom pravcu, a za jednu noć može pokrit globalni mediski prostor – dodaju.

Ističu da, kad je lijepo vrijeme, skriva se u gustom šipragu, trsci i visoko zagusenom mediskom prostoru, a često se može primetiti na čistinama, gde se ispružena valja u mediskom blatu. Kada pada kiša, zavlači se se u jame, koje prethodno kopa u zemlji. Ipak lisica najčešće gotovu jamu otme od neitomisljenika.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka