Organizacije

Prvi sastanak sa učesnicima/ama Local Elections Academy!

Nakon odabira učesnika/ca za „Local Elections Academy“, održali smo prvi onlajn sastanak naše Akademije. Učesnici i učesnice su imali priliku da se upoznaju jedni sa drugima, kao i da poslušaju kratki uvod o političkoj edukaciji mladih, kao jedan od programa naše organizacije, od strane projekt koordinatora Ilije Trninića, te im je predstavljen modalitet rada kao i ciljevi same „Local Elections Academy“.

Sastanak je održan pute onlajn platforme Zoom 17. septembra, na kome su prisustvovali skoro svi učesnici/ce, gdje su mogli pitati sva bitna pitanja koja su ih interesovala. Ostali učesnici/ce pratili su pomno sastanak na kome su čuli sve bitnije detalje.

„LEA je fokusirana na podizanje stepena odgovornosti mladih političkih lidera/ki u odnosu na građane/ke koji ih biraju na izborima kao svoje predstavnike u instituacijama. U vezi sa tim formiran je četvoromodularni sistem edukacije kroz koji će do kraja akademije proći.“ – rekla je projekt asistentica Biljana Andrijević.

Jedna od ključnih segmenata je bilo predstavljanje prve onlajn platforme za političku edukaciju (akademija.ba).

Tu će učesnici/e moći slušati predavanja koja smo spremili za njih u vidi intervjua i predavanja sa predavačima/cama na teme antikorupcije, transparentnosti, tolerancije i pomirenja.

Takođe, učesnici/e su upoznati sa obavezama koje će biti prikazane iz njihovog učešća na Local Elections Academy.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa: Perpetuum mobile