Vijesti

Počinje „Čisto lice grada“: Banjalučani pozvani da učestvuju u velikoj akciji

Pod sloganom „Pridruži se i ti“, od utorka 21. marta počinje proljećno uređenje našeg grada, a svi sugrađani su pozvani da učestvuju u ovoj velikoj akciji.

“Želja nam je da imamo što veće učešće naših sugrađana u akciji. Zato pozivam sve građane, zajednice etažnih vlasnika, mjesne zajednice, grupe građana iz naselja da se pridruže akciji, da nominuju određene probleme u naseljima, te da ih zajedno rješavamo”, poručila je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, koja je i koordinator akcije „Čisto lice grada“.

Akcija u utorak započinje postrojavanjem svih vozila i timova, koji će učestvovati u samim aktivnostima.

“Pridržavamo se svih uspješnih rezultata od prošle godine i ove godinu akciju dodatno nadograđujemo. Ponovo će biti koncipirana da imamo sedmične aktivnosti po naseljima, a vikendom će biti organizovane završne aktivnosti, uz zabavni program za najmlađe”, kazala je savjetnica Šukalo.

Ove godine, kako je navela, zbog održavanja ATP turnira, biće prilagođene i aktivnosti na uređenju, pa će akcija početi iz naselja koja je potrebno da se urede prije samog turnira.

“Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže i učestvuju u akciji. Najvrednije grupe građana, etažnih vlasnika i ostale koji se okupe od Grada će dobiti sadnice, parkinge za bicikle, klupe i slično, zavisno od toga šta im je najviše potrebno”, kazala je ona.

Sve prijedloge i sugestije u vezi sa aktivnostima koje bi se mogle realizovati u njihovom naselju, sugrađani mogu uputiti putem elektronske pošte na adresu: blgradcistoglica@banjaluka.rs.ba.

(Mondo)

Preuzeto sa: mondo.ba