Događaji

Uskoro STARfest – 1. Bh. festival za razvoj karijere

STARfest – 1. Bh. festival za razvoj karijere danas je i zvanično najavljen na press konferenciji u Vladi Kantona Sarajevo u prisustvu partnera: Adnana Delića, ministra privrede KS i Selme Begović, predstavnika švicarskog projekta MarketMakers, kao i organizatora događaja Jana Zlatana Kulenovića, predsjednika MUNJA inkubatora.

STARfest je najveći događaj za razvoj karijere i profesionalnu orijentaciju mladih sa raznolikim sadržajem – sajmom, edukacijama, inspirativnim susretima, biznis takmičenjem i dr. aktivnostima namijenjen mladima (srednjoškolci, studenti, nezaposleni, njihove roditelje, NVO-e, kompanije i nadležne institucije). Održat će se 31.03.-1.04.2023. godine u Centru Skenderija. Očekuje se preko 2.000 posjetitelja uz 100 izlagača, prezentera, mentora i gostiju iz raznih kompanija, programa i organizacija.

Organizator STARfesta je Inkubator društvenih inovacija MUNJA sa svojom novom eLearning STAR platformom uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, švicarskog projekta MarketMakers i partnerskih kompanija, te medijske partnere Klix.ba, Radio Stari Grad i Antena, Hocu.ba.

Program uključuje:

STARfair: Sajam Prilika (poslovi, prakse, stipendije, volonterske pozicije i dr. vidovi angažmana i aktivizma mladih)
STARedu: Edukativne radionice za razvoj karijere mladih
STARvoice: Inspirativni paneli i susreti za mlade, biznis zajednicu i institucije
STARtest: Kutak za profesionalnu orijentaciju i karijerno testiranje mladih
STARchallenge: Finale 10. državnog takmičenja STAR Business Challenge (60 srednjoškolaca, finalista iz cijele BiH)
STARask: Kutak za konsultacije sa mladima i prikupljanje ideja o budućem izgledu i sadržaju Skenderija HUB-a

Više informacija na: www.hocu.ba i www.star.study

Preuzeto sa: hocu.ba