Vijesti

SPEKTAKL ZAGARANTOVAN Osvajač 3 grend slem titule stiže u Banjaluku, tu su i 5. i 13. teniser svijeta

Peti teniser svijeta Andrej Rubljov i trenutno 13. na ATP listi Karen Hačanov, osvajač tri grend slem titule Sten Vavrinka, te atraktivni francuski teniser Gael Monfis prva su zvučna imena učesnici „Srpska opena“ pored naravno najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Ovo je potvrđeno na pres konferenciji koja je održana u Banjaluci nekih četrdesetak dana do starta spektakla koji se dugo očekuje.

Rubljov je vlasnik 12 ATP titula i trenutno uživa u renkingu karijere, dok je Hačanov najbolje plasiran bio na 8. mjestu, a igrao je i polufinale Australijan opena, te US opena.

– Sa Rubljovim koji je prošle godine osvojio titulu u Beogradu smo u završnim pregovorima i očekujem već danas da zvanično potvrdi učešće. Tu je i Stanislas Vavrinka, osvajač tri grend slem titule, kao i Gael Monfis. Zvaničan spisak izlazi krajem sljedeće sedmice, a od nekolicine igrača čekamo odgovor. U ovom trenurtu mogu da potvrdim da će nastupiti svi najbolji srpski teniseri poput Miomira Kecmanovića, Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića… – rekao je direktor turnira Đorđe Đoković.

Turnir je na programu od 16. do 23. aprila, a u kategoriji je 250 ATP.

Preuzeto sa: srpskainfo.com