Vijesti

Muzika i slikarstvo na gradskim trgovima

Proteklog vikenda okončana je kulturno-turistička manifestacija „Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke“, koju je realizovao Gradski tamburaški orkestar.

U saradnji sa Fakultetom lijepih umjetnosti Nezavisnog univerziteta Banjaluka (NUBL), ovaj muzičko – slikarski performans na otvorenom, pod nazivom „Art is a Melody of Life“, već drugu godinu, na banjalučke ulice donosi duh evropskih kulturnih metropola. Akademski slikari Marin Milutinović, Paša Gicić, Sonja Spiroska, Toni Ostojic, Saša Bogdan, Miloš Vujić i Sara Bogdan su pred publikom stvarali nova umjetnička djela i na otvorenom postavili izložbu ranije nastalih djela, što je izazvalo veliko interesovanje publike. Najmlađi posjetioci su se pridružili slikarima i pod njihovim nadzorom, povlačili svoje poteze kistom pred publikom. U muzičkom dijelu programa su učestvovali Gradski tamburaški orkestar sa solistima Aljošom Đumićem i Gradski hor Jazavac, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića. Kao specijalni gosti programa su nastupili članovi etno grupe „Dar“, predvođeni mladom umjetnicom sirijskog porijekla Hildom Hrekes – kazali su iz Gradskog tamburaškog orkestra

Ova manifestacija je na ulicama našeg grada trajala u protekla tri mjeseca i izazvala je veliko intersovanje prolaznika i publike. Ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, gradski tamburaši će nastupiti i na trgovima gradova u Srbiji, u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“.

Manifestaciju „Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke“ podržali su Grad Banja Luka i Nova banka.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka