Stipendije

Prijavite se za internacionalne stipendije u Hrvatskoj

Prijave su otvorene za potpuno finansirane stipendije u Hrvatskoj za akademsku 2023-2024 i nema potrebe polagati IELTS test da biste se prijavili za ove stipendije. Zainteresovani inostrani studenti, iskusni univerzitetski nastavnici i naučnici/istraživači mogu se prijaviti za ove sponzorisane stipendije za sve diplomske programe, nastavu i istraživačke aktivnosti na visokoškolskim ustanovama akreditovanim od hrvatske vlade.

OBLAST: više oblasti

OPIS: U partnerstvu sa hrvatskim visokim institucijama, Ministarstvo nauke i obrazovanja Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe EU objavili su bilateralne stipendije i stipendije studenata hrvatskog jezika za potencijalne strane studente koji planiraju da se upišu u bilo koju oblast na hrvatskim univerzitetima u svrhu istraživanja i studija.

Bilateralne stipendije Hrvatske najavljene su da pomognu međunarodnim studentima, nastavnom osoblju i istraživačima na sve moguće načine da steknu akademsko, profesionalno i istraživačko iskustvo na univerzitetima ili istraživačkim institutima u Hrvatskoj.

USLOVI: Zainteresovani kandidati moraju priložiti sljedeće dokumente uz obrazac za prijavu za stipendije u Hrvatskoj:

Važeći pasoš;
CV;
Pismo preporuke;
Nominaciono pismo;
Predlog istraživanja;
Popunjen obrazac za prijavu;
Akademske transkripte;
Dokaz o upisu kandidata u matičnoj ustanovi;
Pismo o zainteresovanosti ima najviše 1 do 2 stranice;
Dokaz o poznavanju engleskog ili hrvatskog jezika.

NAČIN PRIJAVE: Međunarodni studenti zainteresovani da upišu studije na hrvatskom jeziku mogu se prijaviti direktno na veb stranici Ministarstva obrazovanja Hrvatske.
Drugi način na koji kandidati mogu aplicirati je putem kanala bilateralnih odnosa. Kandidati koji žele aplicirati na ovaj način, mogu to uraditi preko sajta AMPEU-a.

ROK ZA PRIJAVU: 31.03.2023.

Detaljnije na: https://daadscholarship.com/croatia-scholarships-2023-for-international-students/

Preuzeto sa: mladiinfo.me