Vijesti

U Banskom dvoru: Izložba grafika „Pasija“ autorke Nevene Kežić

U velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, u petak 24. februar sa početkom od 19.00 časova biće otvorena izložba grafika „Pasija“ autorke Nevene Kežić dobitnice nagrade Plaketa Banskog dvora za 2022. godinu.

*Nevena Kežić je umjetnica koja je u potpunosti posvećena figuraciji i u njoj pronalazi nadahnuće za svoje umjetničko istraživanje. Opus koji ovom prilikom prezentuje javnosti obrađuje siže psa. Način na koji ga autorka tretira pruža mnoštvo mogućnosti kako crtačkih tako i tehničko tehnoloških, a budući vođena unutrašnjim nitima svojih emocija gradi vizuelni sklad i nagovještava optimizam. Put do grafičkog lista je spor, on nastaje polako i za njegovu realizaciju je neophodna upornost, promišljenost, istrajnost, predanost, velika posvećenost i dosljednost. Sve to Nevena posjeduje – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju kako, pripadajući najmlađoj generaciji nove umjetničke scene, Nevena Kežić nosi veliki potencijal.

-Ova mlada umjetnica predstavlja nam se kao darovita ličnost koja je na pravom putu u traganju za samom sobom. Takođe, svojim sveukupnim ispitivanjem likovne problematike uspješno razrješava i finalizuje svoju misao. Izloženim radovima Nevena Kežić potvrđuje predstavu o sebi kao jednom od perspektivnijih umjetnika mlađe generacije sa ovih prostora – dodato je u saopštenju.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka