Edukacija

Prijavite se za seminarski program za novinare

Mladiinfo EU poziva sve zainteresovane da se prijave za seminar za novinare koji će se organizovati u periodu od 21-27. jula.

OBLAST: novinarstvo

OPIS: Stipendisti pohađaju intenzivan nedeljni program seminara koji se održava na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Programske aktivnosti uključuju brifinge istaknutih interdisciplinarnih stručnjaka iz oblasti traume i mentalnog zdravlja; razgovori sa kolegama novinarima o pitanjima etike, zanata i prakse, kao i niz drugih mogućnosti za intelektualni angažman i vršnjačko učenje.

Stipendiju vodi osnovni fakultet istaknutih novinara i stručnjaka za mentalno zdravlje iz Dart centra, zajedno sa gostujućim fakultetom.

USLOVI: Da biste se prijavili za Ochberg stipendiju, morate kreirati besplatan nalog na Submittable. Prijavite se koristeći Submittable https://dartcenter.submittable.com/submit

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je poslati:

Resume/CV

Pismo o zainteresovanosti (Vaše pismo bi trebalo da govori o vašem novinarskom radu, vašim iskustvima u vezi sa nasiljem i traumama, izazovima sa kojima ste se susreli ili određenim događajima ili iskustvima koja su informisala vaš pogled i/ili profesionalnu putanju, i šta se nadate da ćete oduzeti stipendija.) [Ne više od 2 stranice]

Dva relevantna uzorka rada (uzorci rada moraju biti objavljeni ili emitovani u poslednja 24 meseca od strane profesionalne novinske kuće [bez ličnih veb stranica]. Ako su uzorci vašeg rada na jeziku koji nije engleski, pošaljite dva kompleta – jedan u originalu jezik i drugi u prevodu na engleski. Za audio, video ili multimediju koja nije na engleskom, možete poslati prevedeni transkript.)

Dva pisma preporuke (Od vas će biti zatraženo da navedete adresu e-pošte za svakog od vaših preporučivača i Submittable će ih direktno kontaktirati da podnesu svoju preporuku za vašu prijavu. Pisma preporuke se mogu poslati najkasnije do 8. marta.)

ROK ZA PRIJAVU: 01.03.2023.

Detaljnije na: http://www.mladiinfo.eu/2023/01/30/call-applications-2023-ochberg-fellowship/

Preuzeto sa: mladiinfo.me