Vijesti

Novina u Dis teatru: Predstava „Romeo protiv Julije“ premijerno pred publikom

Predstava „Romeo protiv Julije“ u autorskom viđenju Ognjena Bogdanovića, Luke Ugrena i Kolje Vasića je nova predstava Dis pozorišta mladih, koju će svi ljubitelji pozorišta imati priliku da pogledaju u periodu od 19. do 23. februara u terminu od 20.00 časova.

-Ova predstava je savremena scenska postavka Šekspirovog teksta, prvobitno nazvanog „Najizvrsnija i najtužnija tragedija Romea i Julije“, a kasnije ustaljenog “Romeo i Julija”. Ovo zanimljivo maštanje smješteno u neko moderno, prepoznatljivo doba, sa svim prednostima i anomalijama savremenog društva gđe su naši junaci učenici dvaju muzičkih škola što 160 godina vode tihi rat – navedeno je u saopštenju.

Dodaje se kako je veliki broj saradnika, glumaca, muzičara, plesača donio duh istraživačkog i buntovnog teatra na našu scenu, i to kako kažu, prilično uslovno, jer se predstava ne igra na sceni, nego u improvizovanom kavezu koji dijeli publiku od aktera.

-Predstavu smo nazvali “Limitirana edicija” jer je planirano samo pet izvođenja prije totalnog skidanja sa repertoara – dodaju iz Dis pozorišta.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka