Vijesti

Akcija traje do 2. marta: U Banjaluci počelo prikupljanje pomoći za Tursku i Siriju

Humanitarna akcija za prikupljanje pomoći Turskoj i Siriji pod nazivom “Banja Luka je prijatelj” počinje danas i sve do 2. marta sugrađani imaju priliku da se pridruže i doniraju pomoć za sve one koji su preživjeli zemljotres i ostali bez svojih domova.

Grad Banja Luka u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta Banja Luka i banjalučkim udruženjima koja se bave pitanjima prava žena pokrenuo je ovu akciju u okviru kampanje “Za život žena”.

“Želimo da pošaljemo jednu prijateljsku poruku iz našeg grada. Pozivam sve građane da u naredne dvije sedmice donesu određene potrepštine u prostorijama Vatrogasnog doma u centru grada – u Hvarskoj ulici, gdje će volonteri Crvenog krsta da borave tokom radnih dana u periodu od 14 do 18 časova ili da se odazovu na drugi način. Odnosno, mogu i da volontiraju, jer ćemo tokom vikenda organizovati pakovanje i spremanje paketa za dostavljanje u Tursku i Siriju”, poručila je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo.

Tokom ove akcije sugrađani mogu da doniraju: deke, električne grijalice, cerade, vreće za spavanje, stolice i ležajeve na rasklapanje i higijenske pakete za žene, za koje je preporuka da to budu osnovna sredstva za ličnu higijenu spakovana u kutije od obuće.

“Pozivam sve da podrže akciju i da pokažemo humanost, jer Banja Luka jeste prijatelj”, zaključila je savjetnica Šukalo.

Preuzeto sa: mondo.ba