Edukacija

Otvoren poziv za prijave za Youth Rights Defenders

Pravimo prvu mrežu branitelja i braniteljki ljudskih prava u regionu!

Beogradski centar za ljudska prava iz Srbije, Nvo Juventas iz Crne Gore i Helsinški odbor za ljudska prava / Helsinki Committee for human rights iz Bosne udruženim snagama raspisuju poziv za mlade koji žele da postanu Youth Rights Defendersi i učestvuju u formiranju prve mreže branitelja i braniteljki prava mladih u regionu!

Zašto su nam potrebni branitelji i braniteljke prava mladih?

Na populaciji mladih prelamaju se svi aktuelni problemi današnjice. Mladi u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori izloženi su mnogim izazovima koji ih sprečavaju da zadovolje svoje razvojne potrebe.

Petnaest mladih ljudi iz Srbije, petnaest iz Bosne i Hercegovine i petnaest iz Crne Gore udružiće se da ponude svoju perspektivu!

Program će se realizovati u periodu od 26. septembra do sredine decembra 2020. godine i obuhvatiće brojne radionice i treninge.

Ko može da se prijavi?

Za učešće možeš da se prijaviš ako imaš od 15 do 30 godina i dolaziš iz Srbije, Bosne i Hercegovine ili Crne Gore. Svaka zemlja ima svog koordinatora/ku koji/a je tu za grupu, odnosno pomagaće, pružaće infomacije i podršku za stvari koje se odnose na sprovođenje programa i tvoje učešće u njemu.

Prijave su otvorene za sve, a posebno za one mlade koji žele da se njihov glas čuje, da se bore, da budu lideri i liderke promena u svojim zajednicama.

Prijavni formular i više informacija o samom projektu možeš naći na sajtu bgcentar.org.rs

Prijave traju do 24. septembra 2020. godine.

Projekat realizuje Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Nvo Juventas iz Podgorice i Helsinški odbor za ljudska prava, a u okviru zajedničkog regionalnog programa @dijalogzabuducnost, sa idejom umrežavanja mladih iz regiona. Zajednički regionalni program „Dijalog za budućnost” sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, u partnerstvu sa državnim institucijama u BiH, Crnoj Gori i Srbiji, uz financijsku podršku Fonda UN-a za izgradnju mira (UN PBF).