Stipendije

Prijavite se za Ajnštajn stipendije

Otvorene su prijave za Ajnštajn stipendiju 2024. Ajnštajn forum i Vitenštajn fondacije nude stipendiju za izuzetne mlade mislioce koji žele da se bave projektom u oblasti koja je drugačija od drugih u njihovom prethodnom istraživanju.

OBLAST: humanističke, društvene i prirodne nauke

OPIS: Svrha stipendije je da podrži one koji su, pored vrhunskog rada u svojoj oblasti specijalizacije, otvoreni i za druge, interdisciplinarne pristupe – po uzoru na Alberta Ajnštajna. Stipendija uključuje smještaj od pet do šest mjeseci u vrtnoj kućici Ajnštajnove vikendice u Kaputu, Brandenburg, samo na maloj udaljenosti od univerziteta i akademskih institucija u Potsdamu i Berlinu. Na kraju perioda stipendiranja, od stipendiste se očekuje da predstavi svoj projekat na javnom predavanju na Ajnštajn forumu i u Vitenštajn fondaciji. Ajnštajn stipendija nije namijenjena kandidatima koji žele da završe akademske studije koje su već započeli.

USLOVI: Da biste se prijavili za Ajnštajn stipendiju, morate biti mlađi od 35 godina i imati univerzitetsku diplomu iz humanističkih, društvenih ili prirodnih nauka.

NAČIN PRIJAVE: Prijava treba da sadrži: biografiju, prijednog projekta na dvije stranice i dva pisma preporuke i poslati je na: fellowship@einsteinforum.de

ROK ZA PRIJAVU: 15.05.2023.

Detaljnije na: https://opportunitydesk.org/2023/01/11/einstein-fellowship-2024/

Preuzeto sa: mladiinfo.me