Vijesti

Prvi put u budžetu i sredstva za inovativne studentske projekte, oblasti će zajedno definisati Grad i Univerzitet

Grad Banja Luka je u budžetu za 2023. godinu prvi put obezbijedio 20.000 KM za inovativne studentske projekte, jer smatramo da jedino inovacije mogu da obezbijede kontinuirani razvoj, te smo se bazirali na najkreativniju populaciju, a to su studenti.

Poručio je gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je tim povodom danas održao sastanak sa predstavnicima Univerziteta u Banjoj Luci.

-Dogovoreno je da će zajedno predstavnici Grada i Univerziteta definisati oblasti koje su pogodne da studenti predlože projekte za unapređenje grada i života naših građana, kao što je uzbunjivanje od poplava, pružanje administrativnih usluga grada ili upravljanje infrastrukturom – kazao je on.

Na osnovu toga, kako je naveo – biće raspisan javni poziv na koji će se moći prijaviti studenti sa projektima, koji podrazumijevaju razradu ideje za rješavanje određenih problema, a oni najuspešniji biće finansirani iz budžeta Grada kako bi se u potpunosti realizovale najbolje ideje.

-Tokom sastanka u Gradskoj upravi iskazali smo otvorenost i spremnost za osnaživanje odnosa sa Univerzitetom i akademskom zajednicom prepoznajući neophodnost da upravo najprosvećeniji dio naše zajednice da svoj veći doprinos i udio u razvoju grada kroz učešće u izradi strategija, elaborata, studija i stručnih usluga – zaključio je gradski menadžer.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka