Ostalo

Regionalni virtuelni sajam obrazovanja „Na koji ćeš faks?“

Četvrti ciklus Regionalnog virtuelnog sajma obrazovanja pod nazivom „Na koji ćeš faks?“ zvanično je počeo 17. novembra 2022. godine na Međunarodni dan studenata. Svi posetioci mogu da pristupe platformi potpuno besplatno putem linka sa računara ili mobilnog uređaja. I ove godine projekat je podržan od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije. Razgovorom moderatorke, Rijalde Mujezinović i pomoćnika ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, doktorom Aleksandarom Jovićem koji je govorio ispred Ministartsva, sajam je svečano otvoren.

Doktor Jović je istakao da se Ministarstvo trudi da uvek podrži aktivnosti poput ovog sajma, te i da nije iznenađujuće da virtueni događaji i dalje nailaze na veliko interesovanje kako smo se svi upoznali i navikli na takav način rada za vreme epidemiološke situacije sa korona virusom.

Ovogodišnji gosti svečanog otvaranja sajma su pored doktora Jovića bili Aljoša Bagola, slovenački autor bestselera, kreativni direktor i predavač, Nina Skočak, kreatorka TikTok sadržaja, bivša Schuman pripravnica u Evropskom parlamentu i specijalistkinja za komunikacije i Mila Antonović, Studentkinja Queen Mary Univerziteta u Londonu, direktorka OSSI UK ogranka i upravnica događaja u Historic Royal Palaces u London.

Celo svečano otvaranje možete pogledati na linku ovde.

Podsećamo vas da Regionalni virtuelni sajam obrazovanja “Na koji ćeš faks?” na jednom mestu okuplja visokoškolske ustanove i kompanije iz zemalja regiona (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Crna Gora). Sajam traje 11 meseci, a za cilj ima podizanja svesti o važnosti obrazovanja, kao i da mladima pruži jedinstvenu mogućnost da se u interaktivnom online okruženju lako informišu o nastavku svog obrazovanja i budućoj karijeri bez obzira na to gde se nalaze. Pored brojnih akademskih i karijernih aktivnosti tokom trajanja sajma koje za cilj imaju da pomognu mladima da donesu bitnu odluku o nastavku svog obrazovanja i upoznaju se sa budućom karijerom, biće organizovane i ekološke i dobrotvorne akcije na regionalnom nivou. 

Posetom sajma, mladi i njihovi roditelji će imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima upisa osnovih, master i doktorskih studija na visokoškolskim ustanovama u zemlji i regionu. Tokom 11 meseci trajanja sajma, fakulteti će predstavljati svoje studijske programe, ali će biti organizovani i tematski događaji (Dani ekonomije, medicine, IT-ja i tome slično) sa ciljem pružanja što relevantnijih informacija mladima o mogućnostima za dalji akademski i karijerni razvoj. Panel diskusije, okrugli stolovi, radionice i mnoge druge planirane aktivnosti na sajmu biće organizovane online na samoj platformi uz pomoć predstavnika fakulteta i kompanija, alumnih i sadašnjih studenata, influensera, uticajnih i uspešnih mladih ljudi. 

Nakon prošlogodišnjeg sajma, 5% od svake kotizacije bilo je donirano u humanitarne svrhe. Sa željom da se ta tradicija nastavi, svi zainteresovani su pozvani da se priključe i ove godine. Ekološki problemi su postali sve češći. Aktivnim uključivanjem svakog od nas, možemo doprineti unapređenju životne sredine i društva. Baš zato će sve akcije od strane organizatora imati za cilj da podignu svest o značaju rešavanja ekološih problema, kao i da se povežu sve putem društveno – korisnih aktivnosti.

Više informacija možete pronaći na: 

https://nakojicesfaks.com/

https://www.instagram.com/nakojicesfaks/

https://www.tiktok.com/@nakojicesfaks

https://www.facebook.com/nakojicesfaks

O organizatorima:

Friendly HR je kompanija koja za cilj ima da pomogne mladima na njihovom putu akademskog i karijernog usavršavanja. Pored podrške kroz mnogobrojne edukacije, Friendly HR nudi mogućnost karijernog savetovanja, kao i pomoć pri pisanju CV-ja i motivacionih pisama i pripremu za intervju. Sa sedištem u Beogradu, Friendly HR je uspeo da okupi grupu naizgled nepoveznih ljudi, različitih puteva i znanja koje su povezale zajedničke vrednosti, kao i ista vizija i misija. 

Izvor: Saopštenje