Volontiranje

Prijavite se za volontera u muzičkoj školi, Peru

Otra Cosa Network traži volontera koji će raditi na programu koji je osmišljen tako da djeci i mladima omogući ranu pripremu za profesionalne muzičke studije kako bi ispunili zahtjeve i očekivanja na rastućem tržištu muzike.

OBLAST: Volonterizam

OPIS: Otra Cosa Network je dobrotvorna organizacija registrovana u Velikoj Britaniji i registrovana neprofitna NVO u Peruu, koja se bavi obrazovnim potrebama djece i ugroženih odraslih u veoma siromašnom području sjevernog Perua. Oni rade u neformalnim naseljima u kojima su mnogi članovi zajednice raseljeni zbog klimatskih promjena, elementarnih nepogoda i političke nestabilnosti. Njihove aktivnosti se odnose na poznavanje jezika, ekološku svijest, žensko preduzetništvo, mlade, zapošljivost i rodnu ravnopravnost. Organizacija traži volontere koji bi radili na realizaciji projekata u centru za rekreaciju i obrazovanje kao i na terenu. Ova pozicija uključuje zadatke kao što su: učiti djecu i adolescente kreativnom strašću prema muzici, podsticati u njima individualnost povezanu sa muzičkim vrijednostima i naučiti ih važnosti vježbanja i napornog rada; davanje časova/radionica radi razvijanja muzičkih vještina učenika kroz iskustvo različitih oblika orkestralne muzike; učenje djece da sviraju muzičke instrumente; davanje savjeta o pravilnoj njezi i održavanju instrumenata; donošenje novih ideja za poboljšanje muzičkih tehnika i drugih adhok karakteristika. U okviru njihovog programa dobijate: po dolasku imate obezbijeđen prevoz i obilazak kroz Huanchaco; detaljni uvod u organizaciju; sertifikovana obuka iz oblasti prve pomoći i zaštite djece; organizovane aktivnosti i izleti (roštilji, večeri igara, ručak za volontere, tim bilding izleti) sa istomišljenicima iz cijelog svijeta; potvrda o završetku u kojoj je detaljno navedena vaša uloga, projekti u kojem ste učestvovali i datumi tokom kojih ste radili.
Radno vrijeme je od 20 – 25 sati nedeljno.

USLOVI

  • Pozadniska provjera (background check) u vašoj zemlji
  • Osnovno – srednje znanje španskog
  • Morate biti dostupni minimum 4 nedelje

Poželjne vještine i kompetencije: profesionalni muzički trening je plus, sertifikat kao nastavnik muzike, iskustvo u radu sa djecom u muzičkom okruženju, sposobnost sviranja jednog ili više instrumenata je plus, razumijevanje muzičkih osnova, empatična, prokativna i otvorena ličnost, strpljenje.

NAČIN PRIJAVE: Apikacionu formu možete pronaći na sledećem linku: http://otracosa.org/volunteer/apply/

ROK ZA PRIJAVU: U toku.

DETALJNIJE: http://otracosa.org/

Preuzeto sa: hocu.ba