Ostalo

Prijavite se za stručnu praksu obrazovanja žena u Nepalu

Volonterski program za osnaživanje žena u Nepalu namijenjen je svim strastvenim ljudima koji su entuzijastični da putuju u ovu himalajsku rezidenciju i doprinose životima siromašnih žena.

OBLAST: obrazovanje žena

OPIS: Kao volonter za volonterski program za osnaživanje žena, uglavnom ćete raditi sa mladim ženama i domaćicama koje žive u selima blizu glavnog grada. Imaćete mogućnost izbora – da li želite da radite sa mladima (srednjoškolci i studenti) ili sa domaćicama.

Ako odlučite da radite sa domaćicama, uglavnom ćete volontirati sa udatim ženama koje ne govore engleski, tako da je dovoljan predškolski nivo nastave, što znači da volonteri iz zemalja neengleskog govornog područja koji mogu da komuniciraju na pristojnom engleskom mogu takođe učestvovati. Moraće da nauče alfabet, nazive stvari i osnovne pozdrave, itd. Ako pomognete ovim ženama da nauče kako da komuniciraju na engleskom, vjerovatno će imati bolji život tako što će zaraditi nekoliko dodatnih dolara.

Nepalske žene zavise od muškaraca zbog svoje dobrobiti i suočavaju se sa diskriminacijom i visokim nivoom nasilja nad njima. Mnoge su žrtve organizovanih krijumčarskih grupa koje kidnapuju ili prevare djevojke koje se zatim prodaju za seks širom Azije. One koje su spašene trpe diskriminaciju i fizičke i psihičke posljedice. Pomoć ovim ženama je neophodna.

USLOVI: Kako biste se prijavili neophodno je da:

  • imate odlično znanje engleskog jezika;
  • da ste spremni da date podršku ženama koje trpe nasilje, žtvama trgovine ljudima;
  • da ih učite osnovama engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE: Posjetite sajt i popunite aplikacionu formu na: https://www.volunteerworldnepal.org/booking-program/?program-name=Women%20Empowerment%20Volunteer.

ROK ZA PRIJAVU: 31.12.2023.

Detaljnije: https://www.volunteerworldnepal.org/program/women-empowerment-volunteer/

Preuzeto sa: mladiinfo.me