Vijesti

Prvi u BiH: Banja Luka dobila prve brojače za bicikle

Banja Luka je dobila prve brojače bicikala, koji su postavljeni na najučestalije korištenim biciklističkim rutama na području grada.

Brojač sa digitalnim ekranom postavljen je na Bulevaru vojvode Petra Bojovića, dok su druga dva brojača postavljena u ulicama Stevana Bulajića i Majke Jugovića. Osim toga Banja Luka je dobila i jedan mobilni brojač, koji će se prema procjenama premještati na različite gradske lokacije.

-Banja Luka je prvi grad u Bosni i Hercegovini, koji je dobio ovu vrstu uređaja, a uprkos hladnom vremenu, za svega nekoliko dana brojač na Bulevaru vojvode Petra Bojovića zabilježio je oko 300 bicikala što potvrđuje potencijal Banje Luke kao grada izuzetno pogodnog za razvoj biciklističkog saobraćaja – poručila je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Kako je pojasnila, riječ je uređajima koji će donijeti nove podatke, na osnovu kojih će se moći bolje planirati naredne aktivnosti u vezi sa unapređenjem biciklističke infrastrukture.

Brojače bicikala naš grad je dobio uz podršku naših švedskih partnera u okviru projekta „Impaq“, koji je jedan od najznačajnijih projekata u oblasti ekološki prihvatljivih rješenja.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka