Vijesti

Četvrtak u Kamenoj kući: Izložba „Volare“ akademske slikarke Bose Ostić

U Kamenoj kući tvrđave Kastel u četvrtak, 22. decembra u 19.00 časova, biće otvorena izložba „Volare“ akademske slikarke Bose Ostić.

Kako navode organizatori, ova postavka predstavlja vlastito istraživanje i traganje za nebeskim daljinama, kao i onim što se nalazi na nebu, u nebu, ispred neba, a to su oblaci.

-Naziv objedinjuje moje interesovanje za fenomene, oblaka/oblika, leta, atmosfere, rizika/različitosti, emocija – navedeno je u saopštenju.

Atorka izložbe navodi kako je istraživanj vodi do novih fenomena, kao što su pokret i svjetlost, koji se pojavljuju na mojim slikama i koji su postali sastavni dio mog rada.

-Odlazeći dalje od vidljivog, svjetlost na slikama predstavljena je kao instalacija na slikarskom platnu. Ta svjetlost poprima eskapističku ulogu, potpuno ličnu, ponekad stranu i daleku, a opet moju. Tok misli pokreće mi tijelo na djelovanje u kojem istražujem sve što mi se učini da je potrebno istražiti. U težnji da se oslobodim suvišnog, eksperimentišem sa svim što mi je na raspolaganju. Udaljavam se od klasičnog načina rada, prihvatajući nadolazeće ideje, što me dovodi do novih rješenja koja postaju autentična – navedeno je u saopštenju.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka