Ostalo

Studenti Filološkog fakulteta pripremali obrok u javnoj kuhinji “Mozaik prijateljstva”

Nekoliko studenta Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, u pratnji njihovog profesora, Nebojše Macanovića, pripremalo je obrok za korisnike obroka u javnoj kuhinji “Mozaik prijateljstva”.

Kako kažu u Mozaiku, ova podrška im je izuzetno značajna, s obzirom da svakodnevno pripremaju obroke i da im je u tom pogledu potrebna podrška građana.

“Mi svaki dan nešto kuhamo, što znači da gulimo krompir, peremo namirnice, čistimo povrće, a za sve to su potrebni ljudi. Za ono koliko sada pripremamo obroka, dovoljno bi nam bilo pet do 10 ljudi dnevno, pa je svaka podrška drobro došla, pogotovo kada nam dođu kao danas veseli, mladi i obrazovani ljudi, koji se neizmjerno zahvaljujem”, ističe predstavnik Mozaika, Miroslav Subašić.

Nisu ni studenti krili svoje zadovoljstvo učešćem u ovakvoj aktivnosti, a kako kažu, sve je krenulo spontanu na jednom predavanju profesora Macanovića, gdje su odlučili da jedan dan odu u ispomoć Mozaiku. Upravo je profesor Macanović bio inicijator ideje volontiranja javnoj banjalučkoj kuhinji.

“S obzirom da je Kaspa moj prijatelj, ja sam u razgovoru sa studentima odlučio da odemo pomoći u pripremi obroka javne kuhinje ‘Mozaik prijateljstva’. Na ovaj način student jačaju određene socijalne vještine, na čemu i ja radim kao pedagog”, rekao je Macanović.

Javna kuhinja “Mozaik prijateljstva” je posebno značajna u zimskom periodu, kada u sve većem broju dolaze po obrok. Iz Mozaika pozivaju sve ono koji mogu odvojiti vremena da im pomognu u pripremi obroka, kako ga oni zovu, obroka ljubavi.

Preuzeto sa: nezavisne.com