Edukacija

Trening Upravljanje projektnim ciklusom

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi Upravljanje projektnim ciklusom koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom životu koristeći ga kao alat koji nam pomaže da lakše i brže ispunjavamo svoje potrebe ili rješavamo probleme.

Trening Upravljanje projektnim ciklusom ima za cilj unaprijediti znanje učesnika o osnovnim pojmovima upravljanja projektnim ciklusom i svim njegovim fazama. Unutar ove teme dati će se osnovne definicije projekta i projektnog ciklusa, te detaljno objasniti sve njegove faze. Tako će učesnici saznati koje odluke i dokumenti proizilaze iz svake od faza, te će imati priliku saznati i osnovne principe na kojima počiva projektni ciklus.

Trening je namjenjen predstavnicima nevladinih organizacija, i moguće je na trening delegirati samo jednu osobu ispred jedne organizacije. Trening je planiran za 26 učesnika, i sama prijava na trening ne podrazumijeva i učešće na istom.

Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike/ce. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će nekoliko dana pred početak treninga. Mjesto održavanja treninga je Mostar.

Potvrda o učešću na treningu:
Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem maila mateja.bojat@usaidinspire.ba ili putem telefona 033 778 772.

Detalji o događaju
Početak događaja 12-12-2022 12:30 pm
Završetak događaja 12-14-2022 1:30 pm
Početak registracije 11-21-2022 1:00 pm
Slobodnih mjesta 7
Krajnji datum prijave 12-05-2022 10:00 am

Prijavi se – pojedinačna prijava

Prijavi se – grupna prijava

Preuzeto sa: ppmg.ba