Vijesti

U Banjaluci otvorena izložba radova nastalih u Sigurnoj kući

Izložba “Ruke stvaraju život bez nasilja”, sastavljena od radova nastalih u okviru terapije sa ženama i djecom koji koriste posebnu mjeru podrške u Sigurnoj kući, otvorena je u Domu omladine u Banjaluci povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Fondacija “Udružene žene Banjaluka” organizovala je ovu izložbu, koja predstavlja jednu od preventivnih aktivnosti u okviru kampanje “16 dana aktivizma”, kroz koju je omogućeno i članovima lokalne zajednice da se uključe i tako daju svoj doprinos borbi protiv ovog velikog društvenog problema.

Koordinator Sigurne kuće Amela Bašić Tomić zahvalila je gradu Banjaluka, Centru za socijalni rad i članovima drugih nevladinih organizacija što su dolaskom podržali izložbu, koju zainteresovani građani mogu da posjete radnim danima do 1. decembra, u periodu od 11.00 do 17.00 časova.

Savjetnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo naglasila je da je grad Banjaluka na više načina podržao kampanju ove fondacije, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Spremamo se da potpišemo i protokol sa svim značajnim institucijama kada je riječ o prevenciji nasilja. Ponovo ćemo prema gradskoj Skupštini izaći sa inicijativom o donošenju odluke o Kući ljudskih prava“, rekla je Šukalo i naglasila da Banjaluka treba da dobije mjesto na kojem će građani moći da dobiju podršku za poštovanje njihovih prava.

Šef Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice Nevena Blagojević Podrić istakla je da pružaju redovnu novačanu podršku za rad Sigurne kuće, a prošle godine podržali su i kupovinu vozila za njihov rad.

Istovremeno, u organizaciji Perpetum mobile – Instituta za razvoj mladih i zajednice povodom “Narandžastog dana”, u Domu omladine održana je i konferencija o podizanju svijesti o borbi protiv nasilja.

(SRNA)

Preuzeto sa: mondo.ba