Događaji

Budi drugačiji, blokiraj hejt!

ORANGE THE WORLD!

Branka Malešević, pomoćnik je ministra za omladinu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Rođena je 19. januara 1980. godine u Gradišci. Živi u Banjoj Luci, gdje je završila osnovnu školu, Gimnaziju, a potom Elektrotehnički fakultet. Uz redovne studije, 2007. godine je završila i Političku akademiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Od 2001. do 2008. godine aktivno je učestvovala u radu mnogih omladinskih i studentskih organizacija, ili kao član, ili na odgovornim funkcijama. Direktno je bila zadužena ispred Republike Srpske za formiranje Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO). Tokom realizacije kampanje Savjeta Evrope, pod nazivom „NO HATE“, bila je kontakt tačka za BiH.

U Resoru za omladinu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta radi od januara 2008. godine. Od 2001. godine do danas učestvovala je u izradi svih zakonskih dokumenata bitnih za mlade u Republici Srpskoj.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u BiH osporavanjem rodnih stereotipa III” i projekta “Budućnost za mlade: Mladi kao lideri obrazovanja životnih vještina na Balkanu”, koji podržava Vlada Švicarske, Oak Fondacija, Austrian Development Agency i CARE International Balkans.

Preuzeto sa: Instagram @perpetuummobilebl