Vijesti

Banski dvor: Sve je spremno za 5. festival džez muzike „Intime jazz fest“

U organizaciji Kulturnog centra Banski dvor će od 26. do 29. novembra biti održan 5. festival džez muzike „Intime jazz fest“.

-Nakon uspješno realizovanog 5. Internacionalnog festivala umjetničke muzike „Jesenja sonata“, ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji. Baš kao i „Jesenja sonata“, ovogodišnji „Intime jazz fest“ takođe proslavlja svoj mali jubilej i peto festivalsko izdanje, a ova tradicionalna džez manifestacija uvrštena je i u ovogodišnji zvanični program obilježavanja 90 godina Banskog dvora – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju kako od samog početka festival džez muzike „Intime jazz fest„ konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez seksteta koji su ove godine ušli u festivalsku selekciju.

-Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika današnjice, a posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo u okviru zvaničnog festivalskog programa organizovati i jedan matine didaktički koncert „Džez za djecu“ koji predstavlja edukativni moncert za djecu starijeg predškolskog i školskog uzrasta – navode.

Svi koncerti izuzev didaktičkog koji će početi u 12.00 časova, održaće se od 20.00 časova, a cijena ulaznice za didaktički koncert je 5 KM, dok je za ostale festivalske večeri 10.00 KM.

Ulaznice za koncerte su u prodaji na biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Grad Banja Luka podržao je održavanje ovog festivala.

Kompletan program „Intime jazz fest“ pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka