Vijesti

“INTIME JAZZ FEST” Peti festival džez muzike u Banskom dvoru od 26. do 29. novembra

Tradicionalna džez mafinestacija.

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci će se od 26. do 29. novembra održati 5. festival džez muzike “Intime Jazz Fest”.

Nakon uspješno realizovanog 5. Internacionalnog festivala umjetničke muzike “Jesenja sonata” ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini.

Baš kao i “Jesenja sonata” ovogodišnji “Intime Jazz Fest” takođe proslavlja svoj mali jubilej i peto festivalsko izdanje, a ova tradicionalna džez manifestacija uvrštena je i u ovogodišnji zvanični program obilježavanja 90 godina Banskog dvora.

Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika današnjice, a posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo u okviru zvaničnog festivalskog programa organizovati i jedan matine didaktički koncert “Džez za djecu” koji predstavlja edukativni moncert za djecu starijeg predškolskog i školskog uzrasta.

Pogledajte program festivala:

Ulaznice za koncerte su u prodaji od ponedjeljka 14. novembra na biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od 12 do 18 časova.

Svi koncerti izuzev didaktičkog (koji će početi u 12 časova), održaće se od 20 časova. Cijena ulaznice za didaktički koncert je 5 KM, dok je za ostale festivalske večeri 10 KM.

JAZZ JAM SESSION

U skladu sa dobrom praksom brojnih džez festivala u okruženju, kao i prethodnih godina “Intime Jazz Fest” će nakon svake koncertne večeri u Banskom dvoru dobiti svoj “nastavak”. Ovaj put to će se održati u banjalučkom kafeu “HAOS TUBORG PUB”. U njemu će od 22 sata nastupati poznati banjalučki džez sastav “Combine Quartet” kojem će se u okviru jam sessiona na bini pridružiti učesnici festivala.

Preuzeto sa: blink.ba