Vijesti

Novembar i decembar u znaku izložbi, projekcija, koncerata: Bogat program obilježavanja 90 godina Banskog dvora

Povodom obilježavanja značajnog jubileja – 90 godina postojanja Banskog dvora u Banjaluci, jedne od najznačajnijih i najstarijih institucija kulture u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, Kulturni centar Banski dvor za sve posjetioce pripremio je bogat i raznovrstan dvomjesečni program.

Program predviđa organizaciju više od dvadeset reprezentativnih programskih sadržaja poput koncerata, izložbi, filmskih projekcija i književnih promocija tokom novembra i decembra mjeseca, sa kojima će se na dostojanstven i referentan način obilježiti 90. rođendan ustanove.

-Program je konceptualno sačinjen tako da se uz regionalno i internacionalno etablirane izvođače i umjetnike, publici predstave i naši istaknuti umjetnici i stvaraoci, dok će se kroz izložbenu postavku „Vrbaska banovina – obrisi, trgovi, odjeci“ i premijeru filma o Svetislavu Tisi Milosavljeviću „Ministar – Ban – Perikle“, napraviti odgovarajuća istoriografska poveznica sa jubilejom -rekao je Mladen Matović, direktor Banskog dvora.

Dodaje kako kroz organizaciju visokokvalitetnih kulturnih sadržaja, pokretanje novih scena za kulturne namjene, te kroz koncept koji podržava visoke stvaralačke domete, Banski dvor pomjera granice kreativnosti i ucrtava nove produkcijske i organizacione standarde.

-Banski dvor je u ovom trenutku etabliran kao regionalno prepoznatljiv kulturni centar, koji svojim kvalitetom i intezitetom rada na najljepši mogući način, kroz kulturu i umjetnost, doprinosi kulturnoj i globalnoj afirmaciji Banjaluke i Republike Srpske – dodao je direktor ove kulturne ustanove.

Kompletan program obilježavanja velikog jubileja Banskog dvora pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka