Vijesti

Budimo solidarni, parkirajmo na „humanim parkinzima“

Banja Luka je pokazala svoju humanost bezbroj puta, te je i ideja gradske administracije o uvođenju „humanih pakringa“ naišla na odobravanje i podršku sugrađana.

Više porodica, među kojima i banjalučke porodice Tubonjić i Savić, dobilo je podršku upravo iz sredstava sakupljenih od „humanih parkinga“ u proteklom periodu, dok će dio sredstva uskoro biti raspoređen još jednoj porodici – Uletović za nabavku invalidskih kolica, a dio za otvaranje i završetak centra za edukaciju i afirmaciju prijevremeno rođene djece i omladine pod nazivom „Moj mrvičasti kutak“ – Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj „Mrvice“.

Naime, ukoliko parkirate vaše vozilo na neko od tzv. humanih parking mjesta u gradu, označenih srcem, direktno ćete pomoći onim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovu inicijativu Grad je pokrenuo prošle godine, a sugrađani su pozvani da parkiraju na jedno od parking mjesta u našem gradu označeno srcem.

Uz oznaku srca, kod ovih parking mjesta postavljen je i poseban saobraćajni znak na kojem je naveden i broj telefona putem kojeg se može uplatiti ovaj parking.„Humane parkinge“ možete platiti slanjem SMS poruke na broj: 083 51 24 (1 KM za jedan čas parkiranja).

Ova posebno označena parking mjesta nalaze se na lokacijama na tzv. Kraševom parkingu, kod zgrade Radio-televizije Republike Srpske, kod Gradskog stadiona, te na parkingu preko puta Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Grad Banja Luka aktivno učestvuje i u drugim sličnim akcijama i istinska je podrška svima kojima je to potrebno.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka