Institucije

Univerzitet obilježava 47 godina rada i razvoja

Nizom manifestacija Univerzitet u Banjoj Luci obilježava 47 godina svog uspješnog rada i razvoja.

Centralni događaj povodom 47 godina Univerziteta u Banjoj Luci je Svečana akademija koja će biti održana 7. novembra 2022. godine u 12 časova u Kulturnom centru ,,Banski dvor” u Banjoj Luci.

Kao i prethodnih godina, Svečanoj akademiji prethodiće pomen i polaganje vijenaca na Spomen-ploču poginulim studentima i radnicima Univerziteta u Banjoj Luci, 4. novembra 2022. godine u 10 časova, na platou između Pravnog i Mašinskog fakulteta.

Kao što tradicija nalaže, povodom godišnjice Univerziteta, organizujemo i svečanu promociju doktora nauka.

Promocija doktora nauka koji su u proteklih godinu dana na Univerzitetu u Banjoj Luci uspješno odbranili svoje doktorske disertacije, biće održana 9. novembra 2022. godine u amfiteatru Fakulteta političkih nauka u 12 časova.

Konferencija nastavnika i saradnika Univerziteta u Banjoj Luci koji su dobili novčane nagrade za ostvarene naučne rezultate u 2021. godini, zakazana je za 11. novembar 2022. godine u 10 časova u sali broj osam u Rektoratu. Od 17 do 19. novembvra, u organizaciji Studentskog parlamenta, održaće se i naučno-stručni skup ,,Studenti u susret nauci’’.

Do kraja ove godine, a u sklopu manifestacija povodom godišnjice vodeće visokoškolske ustanove u Republici Srpskoj, planirano je da više fakulteta obilježi godišnjice rada, promoviše diplomce prvog i drugog ciklusa studija, te organizuje naučne konferencije i skupove.

Detaljan plan manifestacija povodom 47 godina Univerziteta možete pogledati ovdje.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci