Vijesti

Učenici banjalučke Ugostiteljsko-turističke škole donijeli brojna priznanja iz Slovenije

Učenici banjalučke Ugostiteljsko-trgovačko-turističke škole su sa 10. GATUS – međunarodnog susreta srednjih ugostiteljsko-turističkih škola, koji je održan u Sloveniji, donijeli dva zlatna i dva srebrna priznanja.

Riječ je o veoma popularanom i zanimljivom susretu učenika i njihovih mentora čiji cilj nije samo takmičenje, već druženje i povezivanje, razmjena znanja i iskustava, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Učenici turističkog smjera osvojili su zlatno priznanje za zadatak da sastave program za trodnevni turistički aranžman, izrade propagandnu brošuru i originalan turistički suvenir.

U saopštenju se navodi da su učenici trećeg razreda Ana Baraković, Lana Jokanović i Elena Mitrović pod mentorstvom profesora Željke Mikanović, na veoma zapažen način prezentovale područje Pecke sa spomenikom prirode “Vrela Sane” i animirale sve prisutne da se dodatno raspituju za ovu destinaciju.

U disciplini “Ugostiteljsko posluživanje”, u kojoj se takmičilo 11 škola, pod mentorstvom nastavnika praktične nastave Mirka Milakovića, učenici banjalučke srednje škole Luka Marina Crnić, Danijel Radinković i Igor Mitrović osvojili su srebrno priznanje.

Preuzeto sa: mondo.ba