Ostalo

Najveći interes za besplatne instrukcije iz matematike

Besplatna instruktivna nastava u Domu omladine počela je u ovom mjesecu, a rok za prijavu nije ograničen, potvrdila je Sonja Milinčić, koordinatorka projekta, za “Nezavisne novine”.

Kako je Milinčićeva istakla, ovu aktivnost su godinu dana realizovali “Perpetuum mobile”, Institut za razvoj mladih i zajednice Banjaluka uz podršku Gradske uprave, a sada uz podršku Gradske uprave i Instituta “Kult”.

“Sa besplatnom instruktivnom nastavom počeli smo u septembru prošle godine, te je ovo treće polugodište koje radimo”, kazala je ona.

Ona dodaje da je zainteresovanost za besplatnu instruktivnu nastavu u Domu omladine sve veća, a učenici se mogu prijaviti i tokom trajanja predavanja jer ne postoji rok za prijavu.

“Do sada je preko 200 osnovnoškolaca i srednjoškolca prisustvovalo časovima”, naglasila je, te dodala da trenutno za nastavak instruktivne nastave već ima više od 60 zainteresovanih učenika.

“Taj broj se povećava iz dana u dan”, poručila je ona.

Dodaje da se časovi realizuju jednom sedmično u prostorijama Doma omladine.

“Najveća zainteresovanost učenika i roditelja je za matematiku i engleski jezik, potom slijede informatika, srpski, fizika, hemija i njemački”, rekla je ona.

Sve navedene predmete su, kako ona kaže, pokrivali do sada, a tako planiraju i nastaviti, a sve u zavisnosti od potrebe učenika.

“Povratne informacije koje smo dobili od roditelja su i više nego pozitivne, naglašavaju da su ovi časovi pomogli njihovoj djeci, da su im bolje ocjene, da se socijalizuju više i da je taj pristup ljudi koji su zaduženi za instruktivne časove odličan”, istakla je Milinčićeva.

Prema njenim riječima, instruktivnu nastavu uglavnom vode mlađi ljudi, to jeste studenti, te je djeci lakše ostvariti komunikaciju s njima.

“Što se tiče samih studenata, otprilike je uvijek zaduženo od 10 do 15 osoba, koje drže časove iz različitih predmeta za različite uzraste”, objasnila je ona.

Dodaje da se svi zainteresovani mogu prijaviti na broj telefona 066/044-078, putem SMS-a ili Viber poruke.

“Potrebno je da navedu ime i prezime djeteta, predmet i razred, komunikacija se dalje odvija u Viber grupama za svaki predmet posebno”, pojasnila je Milinčićeva.

Preuzeto sa: nezavisne.com